Ratings

general opinion

attractiveness

beauty

hospitality

Biokovo

Add the picture by searching Google, Picassa or upload your own!
 
Add the video by searching YouTube!
 
Filter:
Location
Makarska, Splitsko-dalmatinska, Croatia
Hrvatski
height
(2011-11-21, 11:34)
1762 m
Hrvatski
short description
(2011-11-21, 11:34)
Biokovo planinski je masiv u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koji dijeli Jadran od Dalmatinske zagore. Proteže se od prijevoja Dubci na zapadu do prijevoja Sarnač na istoku, te od prijevoja Turija iznad Župe na sjeveru do makarskog poluotoka Osejava na jugu. Biokovo se nalazi na području gradova Makarska i Vrgorac, te općina Brela, Baška Voda, Tučepi, Podgora, Zagvozd, Zadvarje i Šestanovac. Sela u Zagori pod Biokovom smještena su na 1100 m nadmorske visine.
Najviši vrh planine je Sveti Jure, visok 1762 metra, na kojem se nalazi TV odašiljač i do kojeg vodi Biokovska cesta duga 23 km. Područje planine Biokovo je proglašeno Parkom prirode 1981. godine.
Glavni ulaz na planinu Biokovo, uz brojne šetne staze, nalazi se na 6. kilometru državne ceste Makarska – Vrgorac (predio Stara), gdje počinje Biokovska cesta, a označen je znakovima obavijesti i smeđom signalizacijom
Add item attributes and describe the item through it's important characteristics (height, weight, ...).
 
Opinions and comments
Filter:
 
dalmatirac thinks this object is very good (8) and says:

Mislim da je Biokovo jedna od najatraktivnijih hrvatskih planina. Fascinantna je u svakom pogledu. Svakako preporučam posjetu najvišem vrhu Sv. Juri, do kojeg se može i automobilom, te uspon na vrh Vošac do kojeg vodi planinarska staza i na vrhu kojeg se nalazi planinarski dom. Pogled koji se pruža s Vošca je jednom riječju, spektakularan.

Comments (0) · Hrvatski, Croatia ·
comment this opinion...
1
Eddie thinks this object is good (7) and says:

Jedino što sam vidio od Biokova bio je vrh Sv. Jure, i to autom. Ima dosta vožnje do gore po nekoj relativno uskoj cestici. Treba ići kad je jako lijepo vrijeme jer s onda odozgora vide okolni otoci.

Comments (0) · Hrvatski, Croatia ·
comment this opinion...
0
You may also find these items interesing ...