Ratings

general opinion

attractiveness

Ivanščica

Add the picture by searching Google, Picassa or upload your own!
 
No item videos. Be the first to add!
Add the video by searching YouTube!
 
Filter:
Location
Krapinsko-zagorska, Croatia
height
(2009-09-24, 10:25)
1061 m
Add item attributes and describe the item through it's important characteristics (height, weight, ...).
 
Opinions and comments
Filter:
 
Kika thinks this object is great (9) and says:

Malo kasnim sa recenzijom, ali pošto nitko se ne gura ja ću nahvaliti ovo brdo-planinu. Za sve zagrebačke ljubitelje planinarenja i trekinga ovo brdo će biti najsličnije Medvednici. Slične su strukture i slične visine, ali meni se osobno jako dopalo pošto nema onih sljemenskih gužvi. Penjali smo se od Belca, obišli prvo ruševine Belecgrada (Ivančica ima više ruševina starih gradova po obroncima) i onda nastavili prema vrhu. Postoje razne staze, mi smo odabrali dužu, nahodali smo se cca 1,5-2h i gore nas je dočekao oblak :)

Dakle ne mogu vam reći kakav pogled puca, navodno je odličan, i morat ću ponoviti pothvat da ga i ja doživim. Na vrhu je ogledna piramida, postoji i dom, ali ako idete u neko nepopularno vrijeme dobro je provjeriti da li radi i da li se sprema što za jesti.

Inače staza od Belca je bila pusta, nismo nikog sreli putem dok se nismo spojili sa stazom sa strane Ivanca.

 

Comments (2) · Hrvatski, Croatia ·
Eddie (send message)
Piramida? I hrvatska ima svoju piramidu k'o Visoko? :)
· Hrvatski, Croatia
Kika (send message)
Ma da ti znaš koliko ima piramida :D I prva je bila na sljemenu, to smo jučer učili u planinarskoj školici :)
Inače bila sam sad nedavno još dva puta na ivančici i ovaj prvi put od Belecgrada je po meni najbolji. Ovaj od Ivanca nije tako atraktivan. I svakako onim malo aktivnijima preporučam put Juranščina-Minđalovec-vrh Ivančice-Belige-Babin zub-stari Belecgrad - dom Belecgrad - Juranščina :) Lijepa kružna staza, tako nekih 15tak km, možda malo više. Ali svakako jedna od lijepših u ovim predjelima.
· Hrvatski, Croatia
comment this opinion...
1
Davor thinks this object is very good (8) and says:

Ivanščica je najviša planina sjeverozapadne Hrvatske. Uz najviši istoimeni vrh 1061 m sadrži i niz ostalih zanimljivih vrhova i objekata - vrh Čevo, tzv. Zagorski Klek, vrh Veliki Lubenjak, te planinarske domove Josip Pasarić, Grebengrad, Majer, Lujčekova hiža i Belecgrad. Prisutni su brojne stare gradine i ruševine: Belecgrad, Grebengrad, Milengrad, Oštrcgrad, Pusta Bela i ostale.

Comments (2) · Hrvatski, Croatia ·
Zeljko.B (send message)
Dodao bih još da je izvorska voda tamo izvrsna (izvor Žgano vino), a netko kao da je "osmišljavao" prirodno ergonomske staze za turističko planinarenje, pa tako "u ponudi" ima tri osnovne pješačke staze do vrha - blaga, osrednje strma i strma (imaju nazive, ne pamtim), za svakog po želji :) - a može se i autom do gore.
· Hrvatski, Croatia
Kika (send message)
Ajde Davore - jedna prava recenizija onda! Ja sam prošli vikend bila podno Ivanščice i bili smo u berbi baš ravno ispod Milengrada ako se ne varam :) i čim sam snimila to "brdo" dogovorili smo se da ćemo uskoro ići ga osvajati. Svakako molim sugestije oko staza, što obavezno obići, kamo ići za prvi put i tako dalje!
· Hrvatski, Croatia
comment this opinion...
0
Kika thinks this object is great (9) and says:

Ako se stvari ne izjalove u petak mogu napisati recenziju iz osobnog dojma :) Idemo preko Belca, Belecgrada do vrha...izgleda da će vrijeme biti lijepo pa se nadam lijepom pogledu!

Comments (0) · Hrvatski, Croatia ·
comment this opinion...
0
dubica08 thinks this object is brilliant (10) and says:

Uskoro će proljeće, a s njim i mi krećemo u nove pohode na Ivanščicu. Mi idemo i sa malom djecom i jednostavno uživaju u svježem zraku i u prekrasnom pogledu na netaknutu prirodu!!!!!

Comments (0) · Hrvatski, Croatia ·
comment this opinion...
0
Kika thinks this object is great (9) and says:

Bili smo na jesen, nažalost zimu sam propustila (a tako smo htjeli ići po snijegu), ali zato svakako proljeće ili ljeto idemo opet gore! :)

Comments (0) · Hrvatski, Croatia ·
comment this opinion...
0
You may also find these items interesing ...