In tastes...
This item is not in any taste at the moment.
Try adding it to your taste!
Ratings

general opinion

intellect

attractiveness

beauty

intelligence

sex-appeal

narcissism

influence

prestige

enterprize

Josip Radeljak Dikan

Add the picture by searching Google, Picassa or upload your own!
 
Add the video by searching YouTube!
 
Filter:
Location
Zagreb, Zagreb, Croatia
Hrvatski
short description
(2009-09-02, 19:48)
hrvatski "poduzetnik" poznatiji po svojim ljubavnim aferama nego po poduzetništvu...
birth date
(2009-09-01, 15:29)
1943.
Add item attributes and describe the item through it's important characteristics (height, weight, ...).
 
Opinions and comments
Filter:
 
Princess Buttercup thinks this object is bad (3) and says:

Rodio se 1943. u Splitu, kao dijete ostao bez oca i živio u teškim uvjetima. Završio Fakultet elektrotehnike u Splitu, a neko se vrijeme bavio i glazbom (grupa Batali). Sedamdesetih odlazi u Rim i ženi se popularnom glumicom Bebom Lončar, s kojom je u braku bio do 1996. Iako se voli predstavljati kao uspješni poduzetnik, nitko zapravo ne zna čime se on bavi, a svi njegovi projekti koji su poznati javnosti -  preuzimanje Dalmacijacementa, Dalmacije Dugi Rat, sisačke željezare - propali su popraćeni popriličnim skandalom. Javno priznaje da sve nove poslove obavlja pod pseudonimom i da mu odlično ide.

Poznat je, dakako, i po svojim slobodnim nazorima prema urbanističkim planovima i spomenicima nulte kategorije, pa je tako na zajedničkoj terasi zgrade na Cvjetnom trgu proširio stan, na zgradi u samoj jezgri Dubrovnika postavljao betonske ploče, sve, naravno, bez ishođenih dozvola.

Javnosti je ipak najzanimljiviji njegov ljubavni život. Priča se da je brak s Bebom Lončar okončala veza s Enom Begović, s kojom je kasnije zasnovao obitelj, ali sreću je, nažalost, prekinula tragična pogibija Ene. Pod kožu mu se potom uvukla 'pjevačica i voditeljica' Vlatka Pokos, ali i ta je veza, unatoč romantičnom vjenčanju i brojnim obostranim komplimentiranjima o zrelosti, dobroti, razumijevanju, završila dugotrajnom parnicom, uvredama i otimanjem donjeg rublja.

Trenutno se Josip nalazi na pučini, ploveći na svojoj jahti, dok mu Dolores papa smokvice s trbuha, a u njegovoj su se kosi smirili svi vjetrovi svijeta...

Comments (1) · Hrvatski, Croatia ·
dalmatirac (send message)
Nema ga odavno u medijima. Da mu se nešto nije, ne daj bože, dogodilo?
· Hrvatski, Croatia
comment this opinion...
4
Fluffy thinks this object is average (5) and says:

Dikan je neshvaćen.

On je zapravo moderan, suvremen muškarac, metroseksualac ako želite. San svake emancipirane Hrvatice.

Zašto? Pogledajte samo žene kojima je pripadao - Beba, Ena, Vlatka i sada Dolores. On se ne boji snažne ženske ruke pored sebe poput većine muškaraca našeg podneblja. Dapače, vlastitu ličnost formira i afirmira kroz njih - tko bi bio Dikan da nema njegovih žena? Samo još jedan dobrostojeći zagrebački umirovljenik koji subotom ispija zeleni čaj na špici?

Dikan je i veliki humanitarac, čovjek velikog srca. Manje uspješnima i manje slavnima svojim PR vještinama i poznanstvima osigurava ono što je jedino važno - media space. Ili put u Hollywood.

Dikan je karizmatičan. Dikan je gospodin. Dikan je faca. Dikan je jedan. A svi koji se ne slažu, samo su zavidni.

Comments (1) · Hrvatski, Croatia ·
SuperMe (send message)
Hahahaha, najbolje što sam ikada pročitala o Dikanu! Rules
· Hrvatski, Croatia
comment this opinion...
1
Princess Buttercup thinks this object is bad (3) and says:

Pa eto, vjenča se izgleda mladi par - Dolores spominje svog 'supruga Josipa'. Samo neka prestanu govorit kako 'papaju smokvice', to je zbilja groteskno, ogadiše mi voće.

Comments (3) · Hrvatski, Croatia ·
Princess Buttercup (send message)
Jest, madre is the word :D
Možda ona igra na scenarija mlade, ucviljene, bogate udovice... ne zna Dolores da će Dikan i jahtu sa sobom gdje god bude išao ;)
· Hrvatski, Croatia
Eddie (send message)
madre, mater, isti vrag, bitno da je luda. :)
· Hrvatski, Croatia
comment this opinion...
0
Batinica did not rate this object and says:

čime se ovaj bavi??! Otkud njemu tolike pare??

Comments (2) · Hrvatski, Croatia ·
Eddie (send message)
zaradio čoek :)
· Hrvatski, Croatia
django (send message)
kradući
· Hrvatski, Croatia
comment this opinion...
0
Princess Buttercup thinks this object is bad (3) and says:

Navodno prekinuše on i Dolores jer je išla na kavu s Ivom Gregurevićem :D

Comments (1) · Hrvatski, Croatia ·
Eddie (send message)
MooOOooOooooliiimm??? Jel to "navodno" il su prekinuli? :)
· Hrvatski, Croatia
comment this opinion...
0
Rudddyyy thinks this object is good (7) and says:

Josip Radeljak – bivši pripadnik uličnih bandi, koje su u to vrijeme harale Splitom, businessman, majstor manipulacije, ugledni građanin i vječno na meti zavidnika. A zašto? Tipično za naš mentalitet.

Zavide mu svecenici, velikodostojnici,“prijatelji“, neprijatelji, tinejdžeri, gastarbajteri, penzioneri, ulični svirači, opet penzioneri (ponajviše)...

A sve to više zbog znatno mlađih dama od sebe koje gospodin okuplja i vješto uspjeva da se dotične neko vrijeme ne odbiju od njegove sise.

Neke su i upitnog morala i ne baš zavidnih proporcija. Iskreno, dotični gospodin može se pohvaliti većim grudima od većine svojih priležnica kojima igra ulogu mentora.

Nisu dakle u pitanju pozamašne sume novca koje dotični posjeduje i skriva ispod lopate u garaži, ili svojedobno u posuđu za kuhanje kod Vlatke.

U pitanju je čista ljubomora.

Dikan ima status slobodnog umjetnika i bori se za život kao i svi građani Hrvatske u recesiji koja nas je zatekla. Svojevremeno bio je i beskućnik. Još uvjek se može naći kartonskakutija ispod jednog mosta u Zagrebu na kojoj stoji pečat Zemljišno-knjižnog ureda.

Gospodin je bio pronašao svoju srodnu dušu, koja je isto kao i on odrasla u siromaštvu i neopisivoj mizeriji, Vlatku Pokos. Nije ni čudo kada je cijela Hrvatska poludjela za novom zvijezdom dobrog glasa i još boljeg stasa. Svi su željeli Vlatku, i svi su jedva čekali petak.

Budući da je ostala nedoškolovana, odlučila je to nadoknaditi.

Ova dama sa sela radila je neumorno i ulagala u sebe, učeći strane jezike i čitajući štiva najvećih svjetskih filozofa. Tako s Pišekovom vodi danas često filozofske rasprave o Zlatku Sudcu kao psiho-socijalnom fenomenu ovih prostora koje svi rado gledamo.

Nije ni čudo da je u jednom trenutku shvatila kako je intelektualno daleko odmakla od Dikana i da će njihova veza propasti.

Ali Dika ne posustaje, potentan je, pije galone vode i piva; ne zamara se tjelovježbom, jer ionako svu energiju potroši na hrvatske mladice.

Comments (0) · Hrvatski, Bosnia and Herzegovina ·
comment this opinion...
0
Miki thinks this object is disastrous (1) and says:

Ma koji Dikan, njegova apsolutno neutemeljena prepotencija i egocentričnost je van svake pameti. Hoda, priča i ponaša se kao da je sa divljeg zapada. Njegovi televizijski nastupi u kojima blati i omalovažava bivše žene, baca prstenje po studiju i slično dovoljno govore o tome tko je Dikan.

Seljačina, eto tko je.

A ovoj Dolores, mogu samo poželjeti puno sreće. God knows she need it.

Comments (0) · Hrvatski, Croatia ·
comment this opinion...
-1
You may also find these items interesing ...