Pišite nam na marketing@opinian.com
Marketing
Zašto Opinian?

Opinian je servis koji korisnicima pruža brojne mogućnosti kvalitetnog informiranja o proizvodima, uslugama i svijetu koji nas okružuje. Upravo je zbog toga Opinian idealno mjesto za plasiranje marketinških informacija te širenje svjesnosti o vašem 'brandu', proizvodu ili usluzi. Osim marketinga Opinian vam pruža mogućnost prikupljanja korisničkih mišljenja i stavova o vašem proizvodu ili usluzi pomoću kojih svoje poslovanje možete podići na višu stepenicu.

Pogledajte modele oglašavanja koje smo pripremili za vas.

Oglašavanje putem oglasa

Ako želite ponuditi novi proizvod, predstaviti uslugu koju pružate ili jednostavno izvijestiti svijet o nečemu, postavljanje oglasa mogao bi biti pravi potez za vas. Opinian prikazuje samo tri strateški postavljena oglasa na ključnim stranicama i na taj način osigurava upečatljivost vašeg oglasa. Ako želite, pružamo i uslugu oglašavanja prema ciljanim skupinama - oglasite se samo u željenim kategorijama, posjetiteljima iz određene lokacije ili prema vlastitim željama.

Prikaz oglasa:
 • svim posjetiteljima na svim stranicama
 • unutar izabrane kategorije (npr. Poslovni subjekti - Restorani)
 • prema geodemografskim obilježjima – prema državi, županiji, gradu korisnika
 • prema demografskim obilježjima – ovisno o spolu i dobi korisnika
 • kombinacija navedenog
Opis oglasa:
 • slika maksimalne veličine 110 x 110 piksela
 • tekst ispod slike maksimalne dužine od 75 znakova

Za sve vaše kampanje dobivate pristup detaljnim statistikama putem kojih možete pratiti njihovu uspješnost.

* u cijene ne ulaze izrade oglasa
** cijene u valutama različitim od HRK su informativnog karaktera
Pišite nam na marketing@opinian.com

Sponzoriranje objekata koji predstavljaju vaš poslovni subjekt ili vaš proizvod jedan je od najboljih načina marketinga, a nudi potpuno nov pristup oglašavanju i komunikaciji s korisnicima vaših proizvoda ili usluga. Sponzoriranje objekata omogućuje vam da na najbolji način predstavite svoje poslovanje te povećate svoj utjecaj, kako na internetu tako i izvan njega.

Ovaj model oglašavanja osmislili smo tako da vas zasigurno postavlja korak ispred konkurencije, upravo zato što vam daje mogućnost da ciljano pristupate korisnicima koji traže mišljenje o upravo tim uslugama ili proizvodima koji se nalaze u vašoj ponudi.

Zvuči zanimljivo, no što nedostaje nesponzoriranom objektu?

Kod nesponzoriranog objekta sav je sadržaj isključivo korisnički kreiran. Dakle, atributi koji opisuju vaš poslovni subjekt, kao i glavna slika, ostale slike, redoslijed slika, video isječci te njihov redoslijed, rezultat su unosa korisnika i ne moraju nužno predstavljati objekt na način koji bi vama kao vlasniku odgovarao. Vrlo je bitno i to da se u nesponzoriranim objektima pojavljuju oglasi drugih oglašivača pa tako i vaše uske konkurencije.

* slike su samo informativnog karaktera i prikazani proizvodi nisu povezani s Opinianom ni na koji način

Vaš je poslovni subjekt ili proizvod i putem nesponzoriranog objekta približen korisnicima, no nedostatak kvalitetnog sadržaja koji bi ga pratio u obliku atributa, slika i video isječaka može biti ključan te odbiti potencijalnog kupca. Također postoji mogućnost da se putem oglasa drugih oglašivača vaš potencijalni kupac jednostavno okrene konkurentskom ponuđaču.

A što sve dobijem sponzoriranjem objekta?

Sponzorirani objekt pruža mogućnost da apsolutno prilagodite izgled objekta na način na koji vi smatrate da će najbolje predstaviti vašu uslugu ili proizvod. Postavljanje glavne slike, ostalih slika, atributa, video isječaka, odabir recenzije, selekcija oglasa i druge mogućnosti koje vam pružamo omogućavaju vam da objekt zasja u punom sjaju.

Mogućnosti sponzoriranog objekta:
 • postavljanje opisnih atributa, slika, video isječaka i odabrane recenzije koji se uvijek pojavljuju na vrhu liste
 • prostor za objavu kratkih novosti i objava vezanih uz objekt
 • prikaz vašeg objekta u prostoru „izdvojenog objekta“
 • na vašem objektu prikazuje se samo vaš veliki oglas (nema oglasa konkurencije)
 • besplatni mali oglas koji se prikazuje u nesponzoriranim objektima unutar vaše kategorije
* slike su samo informativnog karaktera i prikazani proizvodi nisu povezani s Opinianom ni na koji način

Kao vrlo važne treba naglasiti izdvojenu recenziju te pojavljivanje objekta u okviru izdvojenog objekta. Izdvojena recenzija funkcionira tako da vi odaberete neku postojeću recenziju korisnika za koju mislite da predstavlja vaš objekt u dobrom svjetlu. Ona se uvijek pojavljuje na vrhu svih recenzija i na taj način već u samom početku posjetitelju daje pozitivnu sliku o objektu koju je napisao neki od korisnika vašeg proizvoda, usluga i slično.

* slike su samo informativnog karaktera i prikazani proizvodi nisu povezani s Opinianom ni na koji način

Okvir izdvojenog objekta prikazuje se na početnoj stranici Opiniana te na stranicama pregleda objekata po kategorijama. Ovo je odličan način za promociju s obzirom da je izdvojeni objekt također dio samog sadržaja te se na upadljiv način naglašava važnost njegovog sadržaja.

Super! Koliko to košta?

Pripremili smo za vas dva modela sponzoriranja objekata. Ako želite svoj objekt učiniti privlačnijim za buduće korisnike vaših usluga ili proizvoda putem izbora slika ili video isječaka, uređivanja atributa, uz mogućnosti komunikacije s korisnicima kao službeni predstavnik, tu je „Opinian“ model i što je najbolje - on je POTPUNO BESPLATAN! Sve što trebate učiniti jest otići na naše Opinian poslovne stranice, prisvojite vaš objekt i to je to!

Za one koji žele više tu je „Opinian Plus“ paket koji vam omogućava da pokažete svoje usluge ili proizvode širem krugu korisnika kroz istaknuti objekt, da odaberete istaknuto mišljenje korisnika te omogućava da se oglas vašeg poslovnog subjekta ili proizvoda pojavljuje na konkurentskim objektima uz uklanjanje oglasa drugih oglašivača sa vašeg objekta i na taj način još više povećate oglašavalačke aktivnosti na Opinianu čiji će rezultat biti još veće poboljšanje vašeg poslovanja.

Mogućnosti Opinian Opinian Plus
izmjene naziva objekta
izmjene kategorije objekta
izmjene adrese objekta
postavljanje zaključanih slika objekta
postavljanje zaključanih video isječaka objekta
postavljanje zaključanih atributa objekta, pojavljuju se na vrhu liste
postavljanje poruka sponzora
odgovaranje korisnicima kao službeni predstavnik
odabir zaključanog mišljenja korisnika, pojavljuje se na vrhu liste
objekt se pojavljuje u „izdvojenom objektu“
nema drugih oglasa na objektu, veliki oglas sponzora umjesto njih
mali oglas u istoj kategoriji u kojoj je i objekt
* u cijene ne ulaze izrade oglasa
** cijene u valutama različitim od HRK su informativnog karaktera
BESPLATNO
199,00 kn
mjesečno
Pišite nam na marketing@opinian.com